مشخصات فنی هواکش های پشت بامی ( هواکش سقفی )
Impeller (پروانه) :
در اندازه ها و ظرفیت های مختلف طراحی و ساخت می گردند. هم چنین مجموع فن دارای بالانس استاتیک و دینامیک طبق استاندارد بین المللی می باشد.
زمانی که نرخ جریان حجمی مورد نیاز را تعیین میکنیم ؛ چه برای تهویه مطبوع و چه برای پروسه سرمایش؛ نیاز به ترکیب این پارامتر و مقاومت در برابر جریانی هستیم که فن در عمل با آن مواجه می شود. نرخ حجمی هوا (بر اساس مترمکعب در ساعت) و فشار (بر اساس پاسکال) ترکیب شده تا نقطه ی کار فن به آنچه می که بایست در عمل تبدیل شود. ] حجم هوا و فشار استاتیکی که در آن، فن کارایی حداکثر خود را دارد، به عنوان شروع کار یا شروع کار فن شناخته می شود[. این مسئله بسیار حائز اهمیت است که مشخصه ی عمکلردیِ فنِ انتخاب شده ، به نقطه کار و یا حداکثر کارایی نزدیک باشد. استفاده از فن در حالت حداکثر بازدهی ( اصطلاحا به آن قله یا اوج بهره وری نیز می گویند) ضمن ارائه کارایی مورد نیاز، هدررفتگی انرژی را به حداقل می رساند و آلودگی صوتی را نیز از محیط حذف می نماید.
الکتروموتور:
استفاده شده از برنده ای معروف خارجی و ایرانی که بر اساس میزان قدرت مورد نیاز انتخاب می شوند. الکتروموتور مجهز به محافظت در برابر حرارت بیش از حد و با راه اندازی مجدد خودکار – IP55.
الکتروموتور چیست؟
اصولا الکتروموتور یا موتور الکتریکی در انواعالکتروموتورمعمولی(TEFC) و یا نوع دیگر آن یعنی الکتروموتور انفجار و همچنینموتورکولری از لحاظ برق مصرفی در دو نوع الکتروموتور تک فاز و الکتروموتور سه فاز ارائه می گردد.
تاریخچه الکتروموتور
در ۱۸۸۲ نیکولا تسلا اصول میدان مغناطیسی دوار را پایه گذاری کرد و راه را برای استفاده از میدان دوار به عنوان یک نیروی مکانیکی باز کرد. در سال ۱۸۸۳ او از این اصول برای طراحی یک موتور القایی دو فاز استفاده کرد. در ۱۸۸۵ «گالیلئو فراریس» (Galileo Ferraris) مستقلاً تحقیقاتی را در این باره آغاز کرد و در ۱۸۸۸ نتایج تحقیقات خود را در قالب مقاله ای به آکادمی سلطنتی علوم در تورین ایتالیا ارائه داد.
حرکتی که نیکولا تسلا در ۱۸۸۸ آغاز کرد چیزی بود که امروزه برخی از آن به عنوان «انقلاب صنعتی دوم» یاد میکنند، چرا که این حرکت به تولید آسان تر انرژی الکتریکی و همچنین امکان انتقال انرژی الکتریکی در طول مسافتهای طولانی انجامید. قبل از اختراع موتورهای جریان متناوب به وسیله تسلا موتورها به وسیله حرکت دائم یک هادی در میان میدان مغناطیسی ثابت به حرکت در میآمدند. تسلا به این نکته اشاره کرد که میتوان کلکتورهای موتور را حذف کرد بطوریکه موتور به وسیله میدانی دوار به حرکت در آید. تسلا بعدها موفق به کسب حق امتیاز شماره ۰٫۴۱۶٫۱۹۴ ایالات متحده برای اختراع موتور خود شد. این موتور که در بسیاری از عکس های تسلا نیز هست نوع خاصی از موتور القایی بود
انواع الکتروموتور
در زندگی پیشرفته ماشینی امروز انسانی پیدا نمی شود که با الکتروموتور یا موتور الکتریکی یا دینام برخورد نداشته باشد، گرچه ممکن است متوجه آن نباشد. به طور کلی هر کجا حرکتی در کار است، الکتروموتور یا موتور الکتریکی هم وجود دارد.
-
موتور DC
- موتور سری
- موتور موازی
- موتور کمپوند
- موتور خود تحریک
- موتور مغناطیس دائم (PMDC)
-
موتور AC
- موتور القایی
- موتور سنکرون
-
موتورهای خاص
- موتور پله ای
- موتور DC بدون جاروبک
- موتور هیسترزیسی
- موتور رلوکتانسی
- موتور اونیورسال
الکتروموتور یا موتور الکتریکی (Electric Motor)
نوعی ماشین است که انرژی الکتریکی را به حرکت مکانیکی تبدیل می کند. ایده کلی بر این اساس است که وقتی که یک هادی حامل جریان الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد نیرویی بر روی آن هادی حامل جریان از سوی میدان مغناطیسی اعمال می شود. اغلب موتورهای الکتریکی دوار هستند. اما موتور خطی هم وجود دارند.
هر موتور الکتریکی دوار از دو بخش متحرک و محرک تشکیل شده است.که به بخش متحرک روتور و به بخش ثابت که معمولا درون موتور قرار دارد استاتور یا ایستانه نیز می گویند. در یک موتور الکتریکی، روتور به علت گشتاور ناشی از نیرویی ایجاد شده توسط میدان مغناطیسی در استاتور، به حول محور خود می چرخد. هر الکتروموتور بر اساس ساختارش توسط برق جریان مستقیم DC و یا جریان متناوب AC تغذیه می گردد.
شاسی و بدنه:
تهیه شده از ورق گالوانیزه مرغوب و یا اسنلس استیل که مقاوم در برابر خوردگی و زنگ ضدگی می باشد. و برای اطمینان از جریان هوای کارآمد درزها جوش داده و برای جلوگیری از زنگ زدگی با رنگ پوشش داده می شوند.
شاسی و پایه از ورق گالوانیزه یا فولاد مرغوب وضخیم بوده که مقاوم دربرابر نفوذ آب ولرزش میباشد همچنین این نوع هواکش ها دارای پوشش رنگ کوره ای میباشد، جنس ورق بدنه اگزاست فن سقفی ازگالوانیزه ، فولادST37 ، ورق استنلس استیل وورقهای که مقاوم در برابر پوسیدگی وخورندگی میباشند تهیه میشود.کلاهک محافظ موتور از متریال آلومینیم و مجهز به توری محافظ پروانه می باشد
انتقال قدرت:
در نوع سانتریفیوژ به دو صورت مستقیم و یا فولی تسمه می باشند.
هود:
از فن در برابر عناصر اطراف محافظت می کند، طراحی شده برای سرعت پایین و از هر چهار طرف باز است.
درپوش هوا:
در نوع کمربند به راحتی برداشته می شود و تسهیل در تعمیر و نگهداری را فراهم می اورد.
فلنج یا دنده:
در انتهای خروجی درپوش تخلیه اضافه می کند.
درپوش تخلیه:
که از یک بادگیر و پروانه تشکیل شده است.
دمپر :
که به فلنج خروجی فن نصب شده و اصولا در پشت هواکش نصب می شود.
شافت:
استفاده از دوپولیشه یزد جهت بالا بردن کارایی فن